Bravčová kotleta s paprikou
Jedlo vhodné na obed či večeru,obyčajný deň,ale aj víkend či sviatok.
Ingrediencie
  • 300 g bravčovej kotlety 50g červenej papriky, 50g zelenej papriky, soľ, olej, mleté čierne korenie, 200g zemiakov
Inštrukcie
  1. Bravčové kotlety posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a na chladnom mieste necháme odležať 20 minút.
  2. Papriky nakrájame na kúsky. Očistené zemiaky nakrájame a predvaríme v posolenej vode.
  3. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Odležané kotlety prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
  4. Do vymastenej zapekacej misy dáme predvarené zemiaky, opečené kotlety a nakrájané papriky.
  5. Pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry piecť.
  6. Potom alobal odstránime a jedlo zapečieme.