Bravčová kotleta s paprikou
Jedlo vhodné na obed či večeru,obyčajný deň,ale aj víkend či sviatok.
Ingrediencie
- 300 g bravčovej kotlety 50g červenej papriky, 50g zelenej papriky, soľ, olej, mleté čierne korenie, 200g zemiakov
Inštrukcie
-
Bravčové kotlety posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a na chladnom mieste necháme odležať 20 minút.
-
Papriky nakrájame na kúsky. Očistené zemiaky nakrájame a predvaríme v posolenej vode.
-
Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Odležané kotlety prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
-
Do vymastenej zapekacej misy dáme predvarené zemiaky, opečené kotlety a nakrájané papriky.
-
Pokvapkáme olejom, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry piecť.
-
Potom alobal odstránime a jedlo zapečieme.