Poľovnícké koláče
Vyprážané palacinky trošku inak. Palacinky sú dobré aj na slano
Ingrediencie
  • - palacinky z 1 litra mlieka cca 24 ks
  • - 4 plátky slaniny nakrájanej na kocky
  • - 0 5 kg vykostené kuracie mäso bez kože, najemno nakrájané
  • - za hrsť nasekanej pažítky
  • - 1 cibuľa - najemno nakrájaná
  • - 2 PL mletej červenej papriky polievkové lyžice
  • - 1 PL mletej čerstvej petržlenovej vňate
  • - 1 čl kajenského korenia
  • - 1 najemno nakrájaná paprika sladká, alebo štipľavá - podľa chute
  • - 1 lyžica sušeného cesnaku
  • - 2 čl mletej rasce
  • - 2 čl lyžičky soli
  • - 1 čl čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • - TROJOBAL na obalovanie múka, vajcia, strúhanka
Inštrukcie
  1. Slaninu nakrájanú na kocky dáme na panvicu a na miernom ohni ju opražíme do chrumkava. Slaninu vyberieme a na masti opražíme kuracie mäso, zeleninu a korenie - pomaly - maximálne 5-10 minút.
  2. Len aby sa prehriali a spojili chute. Odstavíme z ohňa, nechajte vychladnúť a pridáme opraženú slaninu.
  3. Na palacinku (do hornej časti) umiestnite 2 PL vychladenej zmesy. Spojte ľavú a pravú stranu palacinky a zhora pekne zrolujte do úhľadnej rúrky.
  4. Takto pripravené rúrky obalíme v trojobale a poovicu už obalených roliek dáme do mrazničky pre neskoršie použitie. Druhú polovicu vyprážame v horúcom oleji, klasicky, ako rezne. Ideálne je, aby boli ponorené celé.
  5. Podávať môžeme s opekanými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré a tatarkou, alebo len tak 🙂 na zahryznutie na párty.