Smotanový rezeň
Kúpili ste krásne karé a zdá sa vám, že rezeň z neho bude príliš suchý? Alebo sa vám zdá chuť kuracieho rezňa taká nejaká mľandravá. Vyskúšajte tento recept:
Ingrediencie
- m äso na rezne
- smotana na varenie môže byť aj biely jogurt
- soľ
- korenie
- hladká múka
- mletá paprika
- vajcia
- troška mlieka
- strúhanka strúhaný kokos
- masť alebo olej na vyprážanie
Inštrukcie
-
Mäso deň vopred pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
-
Do uzatvárateľnej nádoby vylejeme smotanu (alebo jogurt) a ponamáčame do nej rezne.
-
Poukladáme ich na seba tak, aby boli ponorené do smotany, uzatvoríme nádobu a odložíme do chladničky. Na druhý deň rezne vyberieme, necháme odkvapkať.
-
Na prvý tanier nasypeme múku a premiešame ju so štipkou papriky.
-
Na druhom tanieri rozšľaháme vajcia s troškou mlieka (asi 1 PL na vajce). Na tretí tanier dáme strúhanku. Môžeme ju zmiešať s kokosom, prípadne vyskúšať iba kokos namiesto strúhanky.
-
Rezne obaľujeme najprv v múke, potom vo vajciach a na záver v strúhanke (kokose). Ihneď vypražíme na rozpálenej masti alebo oleji.
Poznámky k receptu
Na vyprážanie je bravčová masť vhodnejšia, ako obyčajný rastlinný olej, lebo sa neprepaľuje.