Smotanový rezeň
Kúpili ste krásne karé a zdá sa vám, že rezeň z neho bude príliš suchý? Alebo sa vám zdá chuť kuracieho rezňa taká nejaká mľandravá. Vyskúšajte tento recept:
Ingrediencie
  • m äso na rezne
  • smotana na varenie môže byť aj biely jogurt
  • soľ
  • korenie
  • hladká múka
  • mletá paprika
  • vajcia
  • troška mlieka
  • strúhanka strúhaný kokos
  • masť alebo olej na vyprážanie
Inštrukcie
  1. Mäso deň vopred pokrájame na rezne, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Do uzatvárateľnej nádoby vylejeme smotanu (alebo jogurt) a ponamáčame do nej rezne.
  3. Poukladáme ich na seba tak, aby boli ponorené do smotany, uzatvoríme nádobu a odložíme do chladničky. Na druhý deň rezne vyberieme, necháme odkvapkať.
  4. Na prvý tanier nasypeme múku a premiešame ju so štipkou papriky.
  5. Na druhom tanieri rozšľaháme vajcia s troškou mlieka (asi 1 PL na vajce). Na tretí tanier dáme strúhanku. Môžeme ju zmiešať s kokosom, prípadne vyskúšať iba kokos namiesto strúhanky.
  6. Rezne obaľujeme najprv v múke, potom vo vajciach a na záver v strúhanke (kokose). Ihneď vypražíme na rozpálenej masti alebo oleji.
Poznámky k receptu

Na vyprážanie je bravčová masť vhodnejšia, ako obyčajný rastlinný olej, lebo sa neprepaľuje.