Vynikajúca točená fašírka
Fašírka nemusí byť len malá mastná placka, ale aj výborná zapečená s vajíčkom bez kvapky oleja.
Ingrediencie
- 1 kg mäso mleté miešané
- 1 - 2 ks rožok
- 5 ks vajcia celé
- 1 - 2 ks cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- mleté čierne korenie
- soľ
- korenie na mleté mäso
- podľa potreby strúhanka
Inštrukcie
-
Do misy dáme všetky suroviny.
-
Mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľu (môžeme ju nastrúhať na jemnom strúhatku), pridáme natrhané rožky (ak sú rožky veľmi suché, môžeme ich namočiť v troche mlieka), pridáme pretlačený cesnak, vajíčko, soľ, a trochu korenia (ja som nedal).
-
Rukou poriadne premiešame a podľa potreby môžme dosypať troškou strúhanky, aby zmes nebola ani veľmi suchá, ani veľmi mazľavá.
-
Uvaríme si 4 vajíčka na tvrdo.
-
Na pracovnú dosku si prestrieme fóliu (veľmi dobrý je čistý sáčok do koša), roztľapkáme naň mäsovú zmes do obdĺžnika cca 1 cm hrubú. Poukladáme na ňu ošúpané natvrdo uvarené vajíčka.
-
Potom horný a dolný okraj pomocou fólie prehneme cez seba a urobíme takú mäsovú roládu. Poriadne utlapkáme, vytvarujeme, aby sa nám okraje spojili.
-
Na plech dáme alobal, môžeme ho potrieť jemne olejom (pierkom) a preložíme naň z fólie roládu (bez fólie) a poriadne zabalíme do alobalu.
-
Prehneme kraje alobalu, aby nám nevytekala šťava a neroztrhlo roládu. Vrch aj boky alobalu poprepichujeme špáradlom nech môže unikať nepotrebná para.
-
Pečieme na 200°C približne 60 minút.
-
Ako prílohu môžeme použiť zemiaky na akýkoľvek spôsob (americké, varené, pečené, fučku) a vynikajúce je to aj s chlebom na studeno. 😉
Poznámky k receptu
Odporúčam k tomu zaváranú cviklu. Je to naozaj mňamka. Dobrú chuť. 😉