Vynikajúca točená fašírka
Fašírka nemusí byť len malá mastná placka, ale aj výborná zapečená s vajíčkom bez kvapky oleja.
Ingrediencie
  • 1 kg mäso mleté miešané
  • 1 - 2 ks rožok
  • 5 ks vajcia celé
  • 1 - 2 ks cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • korenie na mleté mäso
  • podľa potreby strúhanka
Inštrukcie
  1. Do misy dáme všetky suroviny.
  2. Mleté mäso, na drobno nakrájanú cibuľu (môžeme ju nastrúhať na jemnom strúhatku), pridáme natrhané rožky (ak sú rožky veľmi suché, môžeme ich namočiť v troche mlieka), pridáme pretlačený cesnak, vajíčko, soľ, a trochu korenia (ja som nedal).
  3. Rukou poriadne premiešame a podľa potreby môžme dosypať troškou strúhanky, aby zmes nebola ani veľmi suchá, ani veľmi mazľavá.
  4. Uvaríme si 4 vajíčka na tvrdo.
  5. Na pracovnú dosku si prestrieme fóliu (veľmi dobrý je čistý sáčok do koša), roztľapkáme naň mäsovú zmes do obdĺžnika cca 1 cm hrubú. Poukladáme na ňu ošúpané natvrdo uvarené vajíčka.
  6. Potom horný a dolný okraj pomocou fólie prehneme cez seba a urobíme takú mäsovú roládu. Poriadne utlapkáme, vytvarujeme, aby sa nám okraje spojili.
  7. Na plech dáme alobal, môžeme ho potrieť jemne olejom (pierkom) a preložíme naň z fólie roládu (bez fólie) a poriadne zabalíme do alobalu.
  8. Prehneme kraje alobalu, aby nám nevytekala šťava a neroztrhlo roládu. Vrch aj boky alobalu poprepichujeme špáradlom nech môže unikať nepotrebná para.
  9. Pečieme na 200°C približne 60 minút.
  10. Ako prílohu môžeme použiť zemiaky na akýkoľvek spôsob (americké, varené, pečené, fučku) a vynikajúce je to aj s chlebom na studeno. 😉
Poznámky k receptu

Odporúčam k tomu zaváranú cviklu. Je to naozaj mňamka. Dobrú chuť. 😉