Tajomná panenka so zemiakmi
výborne jedlo pre každý žalúdok 🙂
Ingrediencie
  • 2 ks panenka
  • 2 ks baklažán
  • slanina
  • 150 g šunky
  • 150 g syra
  • med
  • soľ
  • čierne korenie
  • víno
  • 2 PL slivkový džem
  • zemiaky alebo ryža podla chuti
Inštrukcie
  1. Nakrájame baklažán pozdĺžne na tenké plátky.
  2. Osolíme, necháme postáť. Potom ich osušíme a na grilovacej panvici grilujeme a necháme vychladnúť.
  3. Zo slaniny si narežeme tenké plátky, ktoré uložíme na mastný papier a urobíme si obdĺžnik.
  4. Na slaninu položíme plátky syra, plátky šunky a posolenú, okorenenú panenku.
  5. Na panenku dáme lyžicu medu a všetko stočíme do rolády. Roládu prudko opečieme z každej strany, podlejeme 2dcl červeného vína a necháme dusiť. Keď sa šťava zredukuje pridáme 2 lyžice slivkového džemu.
  6. Mäso vyberieme, narežeme na úhľadné plátky a polejeme šťavou. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.