Ražniči s kyslou kapustou pripravenou na karameli.
Milujem kyslú kapustu a rozmýšľam, kde si ju neviem predstaviť.
Ingrediencie
  • 1 kg bravčové stehno
  • 4 väčšie zemiaky
  • 4 cibule
  • 2 klasické párky najlepšie bezlepkové - bez múky
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 100 g kryštálový cukor
  • 0,5 litra vývaru
Inštrukcie
  1. Cukor skaramelizujeme (rozpustíme v suchom hrnci), pridáme zbežne vyžmýkanú kyslú kapustu a pol litra horúceho vývaru.
  2. Dusíme na miernom plameni cca 25-30 minút (zatial si pripravíme ražniči). Mäso nakrájame, osolíme a pridáme 2 PL horčice - zamiešame, Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, tak isto cibuľu a párky. Striedavo napichujeme na bambusové paličky, alebo železné inly na ražniči.
  3. Kapustu aj so šťavou dáme na spodok hlbšieho pekáča, položíme na ňu pripravené ražniči, to čo ostalo a neminulo sa, len voľne položíme na kapustu popri ražniči.
  4. Okoreníme a osolíme ešte trošku (hlavne pri zemiakoch), zakryjeme celé alobalom (kludne dvomi vrstvami). Pečieme (v podstate dusíme) v rúre pri teplote 200 stupňov celú hodinu.