
Hovädzie soté s cestovinou
K hovädziemu mäsu červené víno proste odjakživa patrí, už len skombinovať správne suroviny a chuťové poháriky sa majú na čo tešiť 🙂
Ingrediencie
- 3 veľké cibule
- 0,540 kg hovädzieho pleca bez kosti červené víno 0,5 litra,
- 2 PL ajvaru
- mletú červenú papriku vegetu,
- 1,5 dl rajčinového pretlaku
- 1 PL kryštálového cukru
- petržlenová vňať majoránka,
- 1 veľkú mrkvu
- kúsok koreňa zeleru
- chilli
Inštrukcie
-
Cibuľku si nakrájame na drobno a orestujeme do sklovita na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, vegetu, počkáme kým mäso pustí šťavu, pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler (zeleru bolo po nastrúhaní kopcovitá polievková lyžica), chvíľku to ešte podusíme na šťave z mäsa a podlejeme to celé červeným vínom tak, aby bolo mäso ponorené.
-
Dusíme pár minút, aby sa víno zredukovalo, potom pridáme 2 PL ajvaru, pretlak, cukor a za pohár 2,5 dl vriacej vody, majoránku a petržlenovú vňať.
-
Prikryjeme a dusíme do mäkka, krátko pred dovarením mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme, dáme naspäť mäso a pridáme ešte chilli, povaríme ešte pár minút, aby chilli prešlo jedlom a servírujeme s cestovinou ... Chutné je to aj s domácou knedlou.
-
Dobrú chuť 🙂