Dusená krkovička v horčicovo-medovej omáčke
keď sa povie krkovička, napadne nás typické české jedlo s knedlou a kapustou 🙂 trošku experimentu a krkovička nadobudla úplne iný rozmer a celkom zaujímavý 🙂
Ingrediencie
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
  • med koľko rezňov mäsa toľko lyžíc medu
  • jemná horčica koľko rezňov mäsa toľko lyžíc horčice
  • korenie na steak kari, 2 PL sójovej omáčky
  • vývar
Inštrukcie
  1. krkovičku si nakrájame na plátky a vyklepeme na veľké rezne, rozkrojíme na polovičky a dáme sprudka opiecť z oboch strán na panvicu, následne ich poprášime korením na steak, trošku kari korením, každý kus mäsa natrieme s horčicou, na každý kus mäsa dáme za 1 lyžičku medu, podlejeme to 2 PL sojovej omáčky, zalejeme vývarom tak aby bolo mäso ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme do mäkka cca 45 - 50 minút. Podávame s ryžou