Šťavnatá dusená krkovička
aj krkovička môže byť jemná a šťavnatá ...
Ingrediencie
- 1 kg krkovičky bez kosti
- 4 šampiony
- 2 PL medu 1 kyslá smotana,
- 7 PL hustého paradajkového pretlaku od smotany, kelínok vývaru,
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL worčestrovej omáčky
- trošku vegety alebo soli na doladenie chuti
- 2 veľké cibule
- 1/2 póru
Inštrukcie
-
Cibuľu a pór si nakrájame na kolieska a dáme restovať na trošku oleja, pridáme umyté a nakrájané mäso a restujeme ho, kým sa mäsko nezatiahne.
-
Urobíme si nálev zo smotany, pretlaku, worcestra, medu, sojovky a vývaru a soli prípadne vegety, týmto nálevom polejeme mäso a dusíme pod pokrievkou do mäkka 45 - 50 minút, mäsko sa musí doslova rozpadávať a jeho lahodná chuť sa ťažko opisuje slovami 🙂
-
Na záver si orestujeme 4 ks šampionov a podávame to s varenými zemiakmi jemne chvíločku opraženými na troške oleja 🙂
Recept sme odskúšali,je naozaj veľmi chutný.
Odporúčame