Slovenský hot dogu na studeno
Ak je v recepte KLOBÁSKA, nemôže to byť zlé 🙂
Ingrediencie
  • 1 l ístkové cesto
  • 2 veľké kuracie prsia
  • 5 ks kvalitných párkov klobáskoidných, trošku paradajkového pretlaku,
  • soľ
  • 1 žĺtok
Inštrukcie
  1. Kuracie prsia som si prekrojila po dĺžke na polovicu a vyklepala na veľké rezne, lístkové cesto som rozložila, poukladala som naň kuracie prsia, ktoré som osolila a potrela paradajkovým pretlakom a začala som stáčať do rolky.
  2. Na kraj som dala 1,5 párku, urobila "otočku" teda stočila do kruhu 1x a odkrojila, vznikla jedna rolka - jeden veľký "hot dog" ... znova som na kraj dala párok, stočila, odkrojila a ešte raz ... teda celkovo mi vznikli 3 veľké rolky, ktoré som potrela žĺtkom a dala piecť do rúry na 200 stupňov 10 minút, potom som stiahla na 180 stupňov a dopiekla ďalších 15 minút