Kráľovské rezne z termálneho kúpaliska v Podhájskej
Obľúbené rezne návštevníkov tohoto kúpaliska - recept majú odo mňa.
Ingrediencie
  • 600 gramov kuracích pŕs alebo morčacích
  • 2 vajíčka
  • 3 strúčiky cesnaku rozpučíme
  • 2 PL oleja
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 2 PL škrobu maizena, gustin, ...
  • 1 čl soli
Inštrukcie
  1. Pripravíme si kuracie prsia. Rozkrojíme ich naplocho. Nerozklepávame ich. Kuracie prsia sú veľmi jemné neničme ich rozklepávaním.
  2. Z ostatných surovín si pripravíme cestíčko. Mäso do neho naložíme a necháme marinovať aspoň cez noc. Ideálne 24 hodín.
  3. Marinované mäso opečieme na panvici s 1 PL oleja. Otočíme až keď sa nám začnú kraje hornej strany zafarbovať do biela. Podávame najlepšie s čerstvým teplým chlebom a zeleninovým šalátom. Tieto rezne sa hodia aj na grilovačku, avšak treba mať grilovaciu platňu a nie grilovací rošt 🙂
Poznámky k receptu

Tento recept je tu aj pod iným názvom, dal som ho sem znova, lebo mnohí ho poznajú práve pod týmto názvom, ktorý mu dali práve na Podhájskej.