Hamburger - Mňamburger
Aj odporcovia hamburgerov si ho môžu vychutnať, samozrejme použijeme to, čo poznáme a čomu veríme.
Ingrediencie
  • - pol kila bravčové stehno alebo pliecko
  • - pol kila hovädzie zadné stehno
  • - 14g soli zarovnaná stredná polievková lyžička
  • - 100-150g Mozarella nastrúhať
  • - 2 stredne veľké cibule najemno nakrájať
Inštrukcie
  1. Mäso najemno pomelieme.
  2. Ak chceme tento krok preskočiť, v LIDLI majú krásne a naozaj kvalitné mleté mäso MIX - presne toto potrebujeme.
  3. Toto mleté mäso prešlo náročnými testami kvality a osobne mu dôverujem.
  4. Môžete použiť aj iný syr, ako je Mozarella, ale táto má neutrálnu chuť a slúži len ako "zvlhčovať a zvláčňovač". 3koda by bolo prebíjať chuť mäsa syrom, ktorý je výraznejší 🙁
  5. K mletému mäsu pridáme ostatné ingrediencie a RUKAMI dôkladne premiešame.
  6. Netreba sa toho báť, čím dôkladnejšie premiešame, tým lepšie bude spolu držať. VOBEC TAM NETREBA VAJCE. Soľ totiž pri miešaní uvoľní z mäsa kolagén, ktorý funguje ako lepidlo.
  7. Pomocou tvorítka vytvoríme dokonalé okrúhle placky. Na jednu porciu bohate stačí tých 85-90g. (Tvorítko = oceľová obruč - pomôcka na servírovanie jedál).
  8. Na rozpálenú panvicu dáme trošku oleja a pečieme (grilujeme) z každej strany tak 2 minutky - Keďže zmes obsahuje aj bravčové mäso, nesmie byť burger nedopečený.
  9. Ak chceme taký sviežejší burger, použijeme len hovädzie zadné a z bravčového spravme radšej rezne.
  10. Pri servírovaní odporúčam plátok syra položiť na burger ešte na panvici - keď ho otočíme na druhú stranu.
Poznámky k receptu

Servírujeme v kaiserke, žemli, alebo len tak, s pečenými zemiakmi a zeleninovou oblohou - kto ako má rád