Hamburger - Mňamburger
Aj odporcovia hamburgerov si ho môžu vychutnať, samozrejme použijeme to, čo poznáme a čomu veríme.
Ingrediencie
- - pol kila bravčové stehno alebo pliecko
- - pol kila hovädzie zadné stehno
- - 14g soli zarovnaná stredná polievková lyžička
- - 100-150g Mozarella nastrúhať
- - 2 stredne veľké cibule najemno nakrájať
Inštrukcie
-
Mäso najemno pomelieme.
-
Ak chceme tento krok preskočiť, v LIDLI majú krásne a naozaj kvalitné mleté mäso MIX - presne toto potrebujeme.
-
Toto mleté mäso prešlo náročnými testami kvality a osobne mu dôverujem.
-
Môžete použiť aj iný syr, ako je Mozarella, ale táto má neutrálnu chuť a slúži len ako "zvlhčovať a zvláčňovač". 3koda by bolo prebíjať chuť mäsa syrom, ktorý je výraznejší 🙁
-
K mletému mäsu pridáme ostatné ingrediencie a RUKAMI dôkladne premiešame.
-
Netreba sa toho báť, čím dôkladnejšie premiešame, tým lepšie bude spolu držať. VOBEC TAM NETREBA VAJCE. Soľ totiž pri miešaní uvoľní z mäsa kolagén, ktorý funguje ako lepidlo.
-
Pomocou tvorítka vytvoríme dokonalé okrúhle placky. Na jednu porciu bohate stačí tých 85-90g. (Tvorítko = oceľová obruč - pomôcka na servírovanie jedál).
-
Na rozpálenú panvicu dáme trošku oleja a pečieme (grilujeme) z každej strany tak 2 minutky - Keďže zmes obsahuje aj bravčové mäso, nesmie byť burger nedopečený.
-
Ak chceme taký sviežejší burger, použijeme len hovädzie zadné a z bravčového spravme radšej rezne.
-
Pri servírovaní odporúčam plátok syra položiť na burger ešte na panvici - keď ho otočíme na druhú stranu.
Poznámky k receptu
Servírujeme v kaiserke, žemli, alebo len tak, s pečenými zemiakmi a zeleninovou oblohou - kto ako má rád