Kačacie hody bez múky
Knedle a lokše môžete vynechať, mám pre Vás ešte lepšiu alternatívu
Ingrediencie
  • Kačacie stehná - X kusov.
  • 1 väčšia cibuľa
  • trojnásobné množstvo kyslej kapusty aj s trochou šťavy samozrejme
  • 2-3 PL medu
  • 1 kg zemiakov
  • 10 g soli
  • 3 vajíčka
Inštrukcie
  1. Kačacie stehná dôkladne osolíme (Nebojte sa toho. Dáme do jenskej misy a zakryté pečieme v rúre pri 110 stupňoch tak 4 hodiny. Ono to nie je tak celkom pečenie. Je to niečo medzi pečením a dusením. Mäso ostane neskutočne šťavnaté a nevysuší sa.
  2. Po upečení položíme na suchý plech (šťava nájde nejaké využitie) a na 10 minút ešte zapečieme z vrchu pri 200 stupňoch. Dlhšie nie, lebo ich vysušíte.
  3. Kapusta:
  4. Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľku. Opäť zdôrazňujem: Musí chytiť farbu. Kto chce do sklovita, nech ide k sklenárovi. My chceme CHUŤ. Pridáme med, necháme ho prehriať a šup tam nakrájanú surovú kyslú kapustu. Prikryjeme a pomaličky dusíme tak 30 minút. Za ten čas sa nám odparí takmer všetka tekutina.
  5. Harulky (placky):
  6. Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ a vajíčka a na panvici robíme malé placky. Nepridávame ani múku, ani majoránku, či cibuľku. Verte mi, chuť zemiakov v tejto kombinácii je neskutočne jemná a dokonale dopĺňa ostatné chute, ktoré nájdete na tanieri.
  7. Vyprážať treba rýchlo, lebo zemiaky púšťajú vodu.
  8. Netreba sa však báť, voda sa dá vyliať (aspoň teda u nás voda tečie, inde sa možno sype - tam odsypeme).