Kačacie hody bez múky
Knedle a lokše môžete vynechať, mám pre Vás ešte lepšiu alternatívu
Ingrediencie
- Kačacie stehná - X kusov.
- 1 väčšia cibuľa
- trojnásobné množstvo kyslej kapusty aj s trochou šťavy samozrejme
- 2-3 PL medu
- 1 kg zemiakov
- 10 g soli
- 3 vajíčka
Inštrukcie
-
Kačacie stehná dôkladne osolíme (Nebojte sa toho. Dáme do jenskej misy a zakryté pečieme v rúre pri 110 stupňoch tak 4 hodiny. Ono to nie je tak celkom pečenie. Je to niečo medzi pečením a dusením. Mäso ostane neskutočne šťavnaté a nevysuší sa.
-
Po upečení položíme na suchý plech (šťava nájde nejaké využitie) a na 10 minút ešte zapečieme z vrchu pri 200 stupňoch. Dlhšie nie, lebo ich vysušíte.
-
Kapusta:
-
Na masti opražíme najemno nakrájanú cibuľku. Opäť zdôrazňujem: Musí chytiť farbu. Kto chce do sklovita, nech ide k sklenárovi. My chceme CHUŤ. Pridáme med, necháme ho prehriať a šup tam nakrájanú surovú kyslú kapustu. Prikryjeme a pomaličky dusíme tak 30 minút. Za ten čas sa nám odparí takmer všetka tekutina.
-
Harulky (placky):
-
Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ a vajíčka a na panvici robíme malé placky. Nepridávame ani múku, ani majoránku, či cibuľku. Verte mi, chuť zemiakov v tejto kombinácii je neskutočne jemná a dokonale dopĺňa ostatné chute, ktoré nájdete na tanieri.
-
Vyprážať treba rýchlo, lebo zemiaky púšťajú vodu.
-
Netreba sa však báť, voda sa dá vyliať (aspoň teda u nás voda tečie, inde sa možno sype - tam odsypeme).