Maďarská čalamáda
Kapusta, paprika cibula, mrkva - úžasná kombinácia.
Ingrediencie
- 4 kg biela kapusta zimná neskorá
- 1/2 kg zelenej papriky
- 1/2 kg čevenej papriky kápie
- 1/2 kg cibule
- 1/2 kg mrkve
- 1/2 litra octu
- 300 g kryštálový cukor
- 200 ml kvalitný slnečnicový olej
- 1 balíček DEKO
- 1 ČL zarovnaná borkénu pyrosiričitan draselný, zoženiete vo vinárskych potrebách či drogérii
Inštrukcie
-
Kapustu, papriky a cibulu nakrájame na tenké prúžky, mrkvu na jemno postrúhame a dáme do nádoby (lavor, alebo vanička) pridáme ocot, cukor, olej, DEKO a borkén, dobre premiešame a necháme postáť kým zelenina pustí šťavu, asi 6 až 12 hodín.
-
Potom naplníme do zaváracích pohárov.
Poznámky k receptu
Pokiaľ sme dali borkén, nesterilizujeme a uskladníme, ak sme borkén nemali alebo nedali, sterilizujeme asi 15 minut na 85°C a skladujeme po vychladnutí.
Dobrý deň a čo soľ tá tam nejde ?