WOK s kuracím mäskom a polochrumkavou zeleninkou
Čína ako sa patrí a samozrejme s ryžovými rezancami.
Ingrediencie
  • cca 250g kuracích pŕs 1 kus
  • 80 g masla mám ho radšej, ako olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa najemno nakrájaná
  • 4-5 PL sójová omáčka
  • tretina červenej papriky nakrájaná na pásiky - julienne
  • tretina žltej papriky nakrájaná na pásiky - julienne
  • tretina zelenej nakrájaná na pásiky - julienne
  • cca 8cm dlhý kus póru tá biela časť nakrájaná na pásiky - julienne
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na pásiky - julienne
  • 1 mrkva nakrájaná škrabkou na zemiaky na také plátky.
  • 20 g lúpané slané arašidy
Inštrukcie
  1. Maslo roztopíma vo woku a stiahneme na takú teplotu, aby ešte nehorelo.
  2. Na indukcii je to 140 stupňov.
  3. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a najemno nakrájaný strúčik cesnaku a osmahneme tak, aby začalo chytať farbu do žlto-hneda.
  4. Kto chce len do sklovita - nech ide ku sklenárovi - chuť je cibuľke najlepšia vtedy, keď začne karamelizovať.
  5. Pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia a osmahneme kým sa nám nezatiahnu zo všetkých strán - WOK ZATIAL NEZAKRÝVAME - stále miešame.
  6. Pridáme sójovú omáčku a arašidy.
  7. Aračidy necháme 2-3 minútky prehriať a pridáme zvyšnú nakrájanú zeleninku. minutku-dve počas občasného miešanie necháme prehriať a potom zakryjeme na 5 minút. TERAZ MOŽEME WOK VYPNÚŤ.
  8. V momente, keď vypneme WOK by sme mali zaliať dostatočným množstvom vriacej osolenej vody ryžové rezance.
  9. V návode na rezancoch sa síce píše, že VARIŤ, ale zrejme to prekladali číňania, lebo sa to VARIŤ NESMIE - ostanú ako (nepublikovateľný výraz).
  10. Zalejeme ich proste vriacou osolenou vodou a necháme ich tam zakryté a ponorené 4-5 minút - NIE VIAC. Zlejeme vodu (PORIADNE) a pridáme do WOKU, kde už na rezance čaká mäsko a fajná zeleninka. Premiešame a podávame.
Poznámky k receptu

PONAUČNIE: nabudúce spravíme viac 🙂