WOK s kuracím mäskom a polochrumkavou zeleninkou
Čína ako sa patrí a samozrejme s ryžovými rezancami.
Ingrediencie
- cca 250g kuracích pŕs 1 kus
- 80 g masla mám ho radšej, ako olej
- 1 strúčik cesnaku
- 1 cibuľa najemno nakrájaná
- 4-5 PL sójová omáčka
- tretina červenej papriky nakrájaná na pásiky - julienne
- tretina žltej papriky nakrájaná na pásiky - julienne
- tretina zelenej nakrájaná na pásiky - julienne
- cca 8cm dlhý kus póru tá biela časť nakrájaná na pásiky - julienne
- 1 červená cibuľa nakrájaná na pásiky - julienne
- 1 mrkva nakrájaná škrabkou na zemiaky na také plátky.
- 20 g lúpané slané arašidy
Inštrukcie
-
Maslo roztopíma vo woku a stiahneme na takú teplotu, aby ešte nehorelo.
-
Na indukcii je to 140 stupňov.
-
Pridáme najemno nakrájanú cibuľku a najemno nakrájaný strúčik cesnaku a osmahneme tak, aby začalo chytať farbu do žlto-hneda.
-
Kto chce len do sklovita - nech ide ku sklenárovi - chuť je cibuľke najlepšia vtedy, keď začne karamelizovať.
-
Pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia a osmahneme kým sa nám nezatiahnu zo všetkých strán - WOK ZATIAL NEZAKRÝVAME - stále miešame.
-
Pridáme sójovú omáčku a arašidy.
-
Aračidy necháme 2-3 minútky prehriať a pridáme zvyšnú nakrájanú zeleninku. minutku-dve počas občasného miešanie necháme prehriať a potom zakryjeme na 5 minút. TERAZ MOŽEME WOK VYPNÚŤ.
-
V momente, keď vypneme WOK by sme mali zaliať dostatočným množstvom vriacej osolenej vody ryžové rezance.
-
V návode na rezancoch sa síce píše, že VARIŤ, ale zrejme to prekladali číňania, lebo sa to VARIŤ NESMIE - ostanú ako (nepublikovateľný výraz).
-
Zalejeme ich proste vriacou osolenou vodou a necháme ich tam zakryté a ponorené 4-5 minút - NIE VIAC. Zlejeme vodu (PORIADNE) a pridáme do WOKU, kde už na rezance čaká mäsko a fajná zeleninka. Premiešame a podávame.
Poznámky k receptu
PONAUČNIE: nabudúce spravíme viac 🙂