Hrachová kaša a hovädzie plnené s batatmi
Možno nie celkom bežný obed, no chuť to má naozaj neopakovateľnú.
Ingrediencie
  • 500 g mleté hovädzie + 6g soli v LIDLI je super
  • 1 stredne väčší BATAT + 1 čl soli + 50g masla
  • 500 g mrazený hrášok + 6g soli + 70g tradičné maslo
Inštrukcie
  1. Batat uvaríme v osolenej vode (áno, to je tá 1 čl soli). Pridáme maslo (to je tých 50g) rozmixujeme a necháme vychladnúť.
  2. Mleté hovädzie mäso vymiešame so soľou a rozprestrieme na potravinovú fóliu.
  3. Navrstvíme asi taký tvar, ako je list papiera A4. Natrieme naň pás BATATOVÉHO PYRÉ a pomocou fólie zrolujeme tak, aby vnútri zostalo to pyré. Pre istotu zabalíme ešte aj do druhej fólie a pomaly varíme ponorené (aj s tou fóliou) vo vode po dobu 30 minút. Necháme trošku vychladnúť a valček krájame na kolieska.
  4. Mrazený hrášok varíme v osolenej vode po dobu 5 minút. Vodu následne zlejeme, pridáme maslo a rozmixujeme.
Poznámky k receptu

Podľa chuti môžeme osoliť. Žiadne iné korenie nie je nutné, hrášok sám o sebe má dobrú chuť - a hlavne ten mrazený.