Pečené kuracie stehná marinované v pomarančovej šťave
možno netradičné, no koho omrzeli "komunistické" pečené stehienka, nech vyskúša tieto.
Ingrediencie
  • 2 kusy kuracích stehien
  • 1 kus pomaranča - vytlačená
  • 1/2 kus feferonky na jemno pokrájanej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • soľ podľa chuti
Inštrukcie
  1. Kuracie stehná očistíme od zvyškov peria a iných nečistôt, umyjeme, osušíme, poriadne osolíme z každej strany, našpikujeme cesnakom, položíme do pekáčika, posypeme na jemno pokrájanou feferonkou.
  2. Vytlačíme šťavu z jedného pomaranča, ktorou prelejeme kuracie stehná a necháme ich v chlade 4 hodiny marinovať.
  3. Kuracie stehná vyberieme, polejeme slnečnicovým olejom, prikryjeme alobalom, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov, pečieme 1 hodinu, potom odstránime alobal a pri tej istej teplote dopečieme do peknej zlato - hnedej farby až kým bude kožička na povrchu krásne do chrumkava.
Poznámky k receptu

Podávame horúce s jemným zeleným šalátom a dekorujeme plátkami pomaranča, zvlášť v mise servírujeme ako prílohu dusenú ryžu s baby špenátom , ktorú prelejeme chutným výpekom zo stehien. Tieto pečené kuracie stehná majú veľmi jemné mäkkučké mäsíčko výbornej chuti po cesnaku a pomarančovej šťave, sú ľahko pikantné, na povrchu majú do chrumkava vypečenú kožičku.