Pikantná kuracia pečeň na cesnaku
Ingrediencie
- 600 gramov kuracej pečene
- 6 strúčikov cesnaku pokrájaného na plátky
- 1 kus čerstvej feferonky na jemno pokrájanej
- 2 lyžice domácej bravčovej masti
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Inštrukcie
-
Kuraciu pečeň zbavíme nepotrebných častí, umyjeme a osušíme.
-
Očistený cesnak pokrájame na plátky, feferonku na jemno. V hrnci rozpálime domácu bravčovú masť, pridáme kuraciu pečeň a sprudka opekáme z každej strany, celkom asi 5 až 7 minút, pečienky majú zostať vo vnútri mäkkučké a šťavnaté, ružové, nie surové, či sú už dobré, sa presvedčíme vpichom ihlicou, ak nevyteká krvavá šťava, ale vyteká len číra šťava, vtedy je pečeň už hotová a správne prepečená.
-
Pridáme cesnak a feferonku, necháme za stáleho miešania pekne rozvoňať - asi 1 - 2 minúty, máme hotovo a vypneme plameň. Servírujeme horúce, na tanieri ešte osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, podávame s čerstvo upečeným domácim chlebom, ev. s varenými novými zemiakm, preliatymi čerstvým maslom a s posekanou petržlenovou vňaťou