Rizoto s pečeným kuracím mäsom
Rizoto s pečeným kuracím mäsom
Ingrediencie
- 400 gramov pečeného kuracieho mäsa i s kožou
- 2 sáčky ryže vo varných sáčkoch
- 100 gramov Cherry paradajok
- 1 stredne veľká cibuľa
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 a 1/2 kusu citróna
- 30 ml citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 zväzoček čerstvo posekanej petržlenovej vňate
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Inštrukcie
-
Z pečeného kurčaťa oberieme zvyšky mäsa i kožu a natrháme na menšie kúsky.
-
Cherry paradajky umyjeme, pokrájame na polovice, umyjeme a osušíme citróny, pokrájame na dieliky, vytlačíme šťavu z polovice citróna.
-
Cesnak očistíme, ponecháme v celku, očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky a spolu s cesnakom opečieme na oleji.
-
Petržlenovú vňať posekáme na jemno. Uvaríme varnú ryžu v sáčku podľa návodu, sáčky rozstrihneme a ryžu dáme do hrnca, ev. použijeme dusenú ryžu, ktorá nám zvýšila.
-
K ryži pridáme pripravené suroviny, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, dobre premiešame vidličkou a ešte horúce servírujeme na tanieri, toto rizoto už nevyžaduje iné ochutenie ani dalšie suroviny, je to rýchly chutný eintopf osviežujúcej chuti.