Sladkokyslý chren s jablkom
K Varenému mäsu je tento recept ideálny
Ingrediencie
- 250 g chren čerstvý
- 1 PL cukor krupica
- 1 KL podravka
- 1 KL soľ
- 1 ks citrón
- 500 g očistené jablká
Inštrukcie
-
Chren očistíme a na jemno nastrúhame.
-
Sladkokyslý chren s jabkom
-
Do misky s nastrúhaným chrenom pridáme soľ, cukor, podravku a zalejeme vriacou vodou. Na zaliatie môžeme použiť aj nemastný vriaci vývar. Prikryjeme pokrievkou.
-
Jablká rozmixujeme na kašičku. Pridáme k sparenému chrenu so soľou, podravkou a s cukrom.
-
Dochutíme citrónovou šťavou.
-
Rozmiešame a naplníme do uzatvárateľných pohárikov.
-
Necháme trochu odležať aby sa chute lepšie spojili.
-
Podávame k údenému mäsu, k šunkafliačkom, k veľkonočnej babe a podobne... Uchovávame v chlade.
Poznámky k receptu
Vegetu nemusíte použiť.