Čerstvý TUNIAK NA PANVICI - ako STEAK
Ak sa zastavíte na rybom trhu v ZADARE (alebo inde) - skúste TUNIAKA
Ingrediencie
- 0,5 kg flákota tuniaka to je na dve porcie
- 2 PL masla
- soľ čierne korenie
- 4 stredne veľké zemiaky
Inštrukcie
-
Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie mesiačiky (z jedného zemiaku tak 4 kusy) a dáme do VRIACEJ OSOLENEJ vody na 5-7 minút variť.
-
Na panvici rozpustíme maslo a rozpálime ju tak, aby maslo ešte nehorelo ale už nemalo ďaleko od toho.
-
Pridáme osolenú, okorenenú flákotu z tuniaka (flákota = steak o hrúbke tak 1,5-2 cm) a pečieme na panvici z každej strany MAXIMÁLNE 2 minúty. V Strede by mal ostať ružový (ako keby polosurový).
-
Moja manželka je super človek, ale polosurového by odmietla zjesť, tak som tam jej kúsok ešte trošku pripiekol, aby nebol polosurový.
-
Môj kúsok bol ale tak spravený, no bol tak dobrý, že som ho namiesto vychutnania zožral, ako BARBAR DIVÚ SVIŇU. Ani k zemiakom som sa nedostal.
-
Ak sme ale aspoň trošku kutúrni ľudia, tak rybku dáme na tanier a vo výpeku ešte minutku necháme "upiecť" aj uvarené zemiačiky - nech chytia BUKET Z TUNIAKA.
-
Rozhodne nepoužívajte žiadne korenie na ryby. Určite nie pri čerstvom tuniakovi.