Vyprážané rezne z kuracích pŕs marinované v kyslej smotane
Máte chuť na perfektné vyprážané kuracie rezne? Vyskúšajte tento recept 🙂
Ingrediencie
- 1000 gramov kuracích pŕs
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- 1 polievková lyžica sladkej mletej červenej papriky
- 150 ml hustej kyslej smotany
- 2 kusy vajec
- 200 gramov hladkej múky
- 100 gramov nastrúhaného tvrdého údeného syra
- 300 ml slnečnicového oleja na vyprážanie
Inštrukcie
-
Najprv pripravíme marinádu, v ktorej sa budú kuracie prsia pácovať.
-
Do misy prelisujeme cesnak, pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, vajcia, kyslú smotanu a všetko spolu dobre vyšľaháme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a vložíme do pripravenej marinády, poriadne ich v marináde poobraciame a odložíme na 24 hodín pácovať do chladničky.
-
V deň D ich vyberieme z chladničky, necháme asi 1 hodinu zohriať na izbovú teplotu, obalíme rezne aj s marinádou v hladkej múke, obalené rezne vypražíme z oboch strán v horúcom oleji do peknej zlato - červenej farby a dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku. Servírujeme horúce s varenými novými zemiakmi s petržlenom preliatymi čerstvým maslom a hlávkovým šalátom.
-
Na tanieri ešte horúce rezne posypeme nastrúhaným údeným syrom, ktorý sa vplyvom tepla rozpustí a vsiajne do obalu rezňov, sú o to chutnejšie.
Poznámky k receptu
Tieto rezne sú veľmi chutné, vo vnútri veľmi jemné z kyslej smotany, výborne ochutené cesnakom a použitými koreninmi, na povrchu majú chutný pekne nafúknutý chrumkavý obal, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.