Pečené plnené papriky v sugo di pomodoro
Nastala sezona paprík a paradajok, vyskúšajte toto chutné jedlo, určite Vás nesklame!
Ingrediencie
- 4 kusy čerstvých zelených paprík
- 500 gramov mletého bravčového pliecka
- 200 gramov dusenej ryže
- 1 kus menšej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- soľ - 1 lyžička
- čerstvo mleté čierne korenie - 0 6 lyžičky
- červená mletá sladká paprika - 1 lyžička
- sušená majoránka - 1 lyžička
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 600 gramov zemiakov
Inštrukcie
-
Zelené papriky zbavíme jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a necháme dobre odkvapkať z vody.
-
Zemiaky očistíme a pokrájame na krížalky.
-
V hrnci na rozohriatom oleji udusíme ryžu a necháme úplne vychladnúť.
-
Očistíme cibuľu a cesnak, cibuľu pokrájame na jemno.
-
Do misy dáme zomleté mäso, ktoré osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, majoránkou a sladkou červenou mletou paprikou, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájanú cibuľu, vajce, vychladnutú ryžu, dobre premiešame a máme hotovú náplň do paprík. Touto plnkou naplníme pripravené zelené papriky, zo zvyšnej náplne navlhčenými rukami vytvarujeme guľky o priemere asi 3 cm, naplnené papriky vložíme aj s pripravenými guľkami do pekáčika, prelejeme olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov C, pečieme asi 30 minút.
-
Kým sa pečú plnené papriky s guľkami, uvaríme Sugo di pomodoro - základnú rajčinovú omáčku podľa Nick Stellino, recept TU: https://www.sefkuchari.sk/index.php?riu=1186 Uvaríme v osolenej vode očistené zemiaky, pokrájané na krížalky a scedíme z vody.
Poznámky k receptu
Na tanier naberieme Sugo di pomodoro, na ktoré položíme upečenú plnenú papriku a upečenú guľku z mletého mäsa, obložíme varenými zemiakmi, ktoré prelejeme troškou chutného výpeku z paprík, servírujeme horúce. Ide o jednoduché a veľmi chutné rýchle jedlo z upečených plnených paprík v pikantnej korenenej základnej talianskej paradajkovej omáčke. Prajem Vám Dobrú chuť 🙂