Teplé zapečené chlebíčkys mletým mäsom, jarnou cibuľkou a so syrom
Jednoduchý rýchly recept na chutnú lacnú večeru
Ingrediencie
- krajce staršieho chleba podľa počtu osôb
- 300 gramov mletého bravčového pliecka
- 100 gramov tvrdého syra
- 4 kusy jarnej cibuľky aj s vňaťou
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- 1 polievková lyžica čerstvo posekanej petržlenovej vňate
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- sladká mletá červená paprika podľa chuti
- mletá rasca podľa chuti
- drvená majoránka podľa chuti
Inštrukcie
-
Starší chlieb pokrájame na krajce, jarnú cibuľku pokrájame na kolieska a tvrdý syr pokrájame na malé kocky.
-
Mleté mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, mletým kmínom, drvenou majoránkou a sladkou mletou červenou paprikou.
-
Pridáme prelisovaný cesnak, jarnú cibuľku a pokrájaný syr,dobre všetko spolu premiešame, vajce nepridávame, rozpustený syr zmes výborne spojí.
-
Na pripravené krajce chleba rozotrieme mäsovú zmes, chlieb netreba pokvapkať olejom, mleté mäso pustí dosť tuku, natretý chlieb položíme na plech s teflonovou foliou, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a zapekáme kým sa mäso dobre neprepečie a syr rozpustí a chlebík bude príjemne do chrumkava - asi 20 minút.
Poznámky k receptu
Hotové posypeme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou. Zapečené chlebíky podávame horúce s pohárom horúceho čaju. Ide o veľmi chutnú lacnú rýchlu teplú večeru, vhodnú i pre návštevy ako pohostenie k vínu,recept je veľmi variabilný, môžete ho meniť podľa vlastnej chuti a výhodne využijete zvyšky z chladničky.