Pečené morčacie krídlo na jablkovo - cibuľovom lôžku so zemiakmi
Morčacie krídlo predvarené v polievke ešte upečieme na masle a cibuľovo - jablkovom lôžku so zemiakmi a máme veľmi chutný hlavný chod.
Ingrediencie
- 800 gramov morčacieho krídla /1 kus/
- 2 kusy jablka Granny Smith
- 2 stredne veľké podlhovasté cibule
- 300 gramov zemiakov
- soľ podľa chuti
- vývar z morčacieho krídla podľa potreby
- 100 gramov čerstvého masla
Inštrukcie
-
Polomäkké morčacie krídlo, ktoré sme povarili predtým predvarili vo vývare , vyberieme na podnos a necháme vychladnúť.
-
Zatiaľ očistíme zemiaky, pokrájame ich na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Jablko umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na plátky.
-
Cibuľu očistíme a pokrájame a pokrájame priečne na kolieska.
-
Do pekáča položíme vrstvu zemiakových koliesok, na ktoré rozložíme kolieska cibule, jednotlivé vrstvy osolíme a na cibuľu rozložíme plátky jabĺk.
-
Na jablká položíme predvarené morčacie krídlo,osolíme, pokladieme plátkami čerstvého masla, podlejeme malým množstvom horúceho vývaru z morčacieho krídla, vložíme piecť do rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov C, za prelievania chutným výpekom, kým kožička na morčacom krídle nebude pekne do zlato - hneda a krásne do chrumkava.
-
Na servírovací tanier spravíme lôžko z cibule, upečených plátkov jabĺk a z upečených zemiakov, na ktoré položíme hotové morčacie krídlo.
-
Servírujeme horúce s jemným zeleným listovým šalátom.
Poznámky k receptu
Je to veľmi chutný hlavný chod z morčacieho krídla, ktoré má vo vnútri úžasne chutné jemné, mäkkučké a šťavnaté mäsíčko, na povrchu krásne vypečenú chrumkavú kožičku, je chuťovo výborne doplnené pečenými jablkami, cibuľou a zemiakmi. Ide o veľmi chutný a finančne nenáročný sviatočný obed.
Ahojte,
tak tento recept vítam s otvorenou náručou / pardón pusou /a dnes ho budeme mať k nedeľnému obedu…aj s pivkom…a ryžou…a šalátom…
JOŠi&Maši