Restovaná pečeň na cibuľke
Restovaná pečeň na cibuľke
Ingrediencie
- Na osobu cca 150 g pečene – hovädzej bravčovej, kuracej alebo kačacej
- 1 veľká cibuľa
- 3-4 PL masti husacieho tuku
- 1 ČL vorchestrová omáčka
- štipka čierneho korenia chilli korenia, zázvoru, mletej papriky, tymiánu ...atď. podľa chuti
- soľ – pridávame do hotového jedla
Inštrukcie
-
Pečeň očistíme a nakrájame na rezance hrubé asi 1,5 cm. Dáme ju do misky a pridáme omáčku a korenie. Premiešame.
-
Očistenú cibuľu nakrájame, speníme na masti. Pridáme pečeň. Je dobré, ak je masti toľko, že v nej pečeň pláva, takže sa v nej vlastne varí.
-
Keď je pečeň hotová, prebytočnú masť zlejeme a môžeme použiť ako napr. základ pod rizoto alebo po stuhnutí natrieť na chlieb.
Poznámky k receptu
Pozor, soľ pridávame až do hotového jedla, inak by nám bravčová a hovädzia pečeň stvrdli. Podávame s ryžou.