Zavárané orechy na sucho
Vydržia chutné vraj až 10 rokov bezo zmeny
Ingrediencie
- Vysušené a vylúpané vlašské orechy
Inštrukcie
-
VERZIA A (mikrovlnka)
-
Naplníme do 0,7 litrových šrobovacích zaváracích pohárov a vložíme bez viečka do mikrovlnnej rúry, na každý pohár počítame 2 ž 2,5 minúty času na plný výkon.
-
Najlepšie sa osvedčilo po 4 kusy s celkovým časom 8 minút.
-
Potom s utierkou vyberáme a okamžite zaviečkujeme a otočíme hore dnom, necháme asi 10 minút, potom otočíme viečkom hore a po vychladnutí uskladníme.
-
Verzia B (klasická rúra)
-
Naplníme do 0,7 litrových šrobovacích zaváracích pohárov a položíme bez vrchnákov do rúry.
-
Rúru zapneme na 70 stupňov a necháme ju aj s pohármi a orechmi "bežať" 10 minút.
-
Teraz na poháre poukladáme vrchnáky (stále ich ale nezaťahujeme a necháme ďalších 10 minút hriať.
-
Po 10 minútach vrchnáky ešte v rúre zatiahneme - zatvoríme a po vychladnutí uskladníme.
Poznámky k receptu
Sú odolné proti pliesni, stuchnutiu a nepreberajú žiadne pachy. Do jedného pohára sa zmestí asi 330 gramov orechov.
Dobrý deň, všetko som urobila ako je doporučené a aj napriek tomu mi orechy v pohároch ohnedli. Mám ich vyhodiť? Nie sú závadné? Majú takú zvláštnu chuť aj farbu ako fazuľa. ĎAKUJEM za radu. T.č.je málo orechov, lebo na jar pomrzli .
To zrejme pteto,lebo ste ich „piekli“ síce na 70 °,hoci na nízku teplotu.Orechy sa sušia do 25°,potom vyjde tuk a horknú.
Orechy musia byť vysušené? Nemôžu sa zavárať čerstvé? Hrozí im pokazenie? Zmena chuti? Niečo iné? Máte skúsenosti so zaváraním čerstvých orechov?
Ja ich mám už aspoň dva roky, vôbec nezmenili farbu ani chuť, sú výborné. Zavárala som ich klasicky na peci vo vriacej vode, v dobre uzavretých pohároch aspoň 15 minút voda vrela a nechala so ich v hrnci vychladnúť