Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta - vieš, čo tam dáš
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej pečienky lepšie je dať polovicu kuracej pečienky, má to lepšiu chuť
- 1,20 kg slanina
- 2,5 dkg soľ
- korenie: čierne - 20 zrniek
- nové - 10 zrniek
- trochu tymiánu
- 1 bobkový list
- kúsok zázvoru
- kúsok muškátového orechu
- 3 klinčeky
Inštrukcie
-
Všetko pokrájať, posoliť a pomleť najemno (pečienku najprv na 2 minúty do horúcej vody - lepšie sa krája) vymiešať do peny.
-
Naložiť do pohárov a dunstovať pri 80°C 60-80 minút. Plniť 2 cm od vrchu. Postačí na asi 15 pohárikov od detskej výživy.