Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta - vieš, čo tam dáš
Ingrediencie
  • 1 kg bravčovej pečienky lepšie je dať polovicu kuracej pečienky, má to lepšiu chuť
  • 1,20 kg slanina
  • 2,5 dkg soľ
  • korenie: čierne - 20 zrniek
  • nové - 10 zrniek
  • trochu tymiánu
  • 1 bobkový list
  • kúsok zázvoru
  • kúsok muškátového orechu
  • 3 klinčeky
Inštrukcie
  1. Všetko pokrájať, posoliť a pomleť najemno (pečienku najprv na 2 minúty do horúcej vody - lepšie sa krája) vymiešať do peny.
  2. Naložiť do pohárov a dunstovať pri 80°C 60-80 minút. Plniť 2 cm od vrchu. Postačí na asi 15 pohárikov od detskej výživy.