Údené mäso ako steak
Údené mäso ako steak – môžete použiť aj varené údené mäso, ktoré vám zostalo
Ingrediencie
- 500 g údeného mäsa
- 3 PL bravčová masť
- 4 vajcia
- troška oleja
- 1 l vody
- soľ – podľa chuti
- bobkový list
- čierne a nové korenie podľa chuti
Inštrukcie
-
Údené mäso uvaríme vo vode s korením, bobkovým listom – podľa chuti dosolíme. Mäso nemusí byť úplne mäkké, bude sa ešte ďalej tepelne upravovať.
-
Vodu nevylejeme, ale použijeme na prípravu polievky – napr. krúpkovej – https://www.sefkuchari.sk/index.php?riu=732
-
Mäso nakrájame na plátky. Na panvici si rozpálime masť a plátky mäsa opečieme z oboch strán asi 5 minút. Medzitým si z vajec pripravíme na oleji volské oká.
-
Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej môžeme pridať výpek z mäsa, alebo s hranolkami.