
Fazuľové lečo
Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....
Ingrediencie
- 1 kg cibuľa
- 1 kg paprika
- 1 kg paradajky
- 2 dl olej
- 20 dkg cukor kryštál
- 1 dl ocot
- 1 ks preosiate Deko
- 2 ks paradajkový pretlak 400 ml
- 1 kg fazuľa suchá
Inštrukcie
-
Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Nakrájame zeleninu na kúsky.
-
Na oleji urestujeme cibuľu
-
Pridáme papriku a rajčiny. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.
-
Pridáme uvarenú fazuľu.
-
Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko
-
zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min