Bylinková makrela
Bylinková makrela výborná počas leta
Ingrediencie
- Makrely
- Soľ
- Biele korenie
- 4 vetvičky rozmarínu
- 4 vetvičky tymianu
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- Citrón/limetka
- 6 strúčikov cesnaku
- Bazalka
- Maslo
Inštrukcie
-
Spravíme si bylinkové maslo – zmäknuté maslo šľaháme s bielym korením, pridáme rozmarín, tymian, bazalku, soľ, cesnak.
-
Makrely očistíme, umyjeme, osušíme a nakrojíme.
-
Do vzniknutých rezov votrime pripravenú bylinkovú zmes, potrieme aj vrch.
-
Pokvapkáme citrónovou šťavou.
-
Pekáč vyložíme fóliou na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180°C.
-
Podávame s nakrájaným citrónom alebo limetkou a lístkami bazalky.