
Domáca treska
Toto nie je recept na falošnú tresku. Toto je recept na pravú tresku, alebo skôr rybí šalát na spôsob tresky v majonéze.
Ingrediencie
- 1 pol kilová ryba
- 0,5 l octu
- 0,5 litra vody
- 3 ks mrkvy
- 6 ks sterilizované uhorky
- štipka mletého čierneho korenia
- 1/2 čl soli
- 1/2 PL kr. cukru
- 200-250 ml majonézy
- 1 menšia konzerva kukurice bonduelle nemusí byť
Inštrukcie
-
Vodu s octom necháme zovrieť a povaríme v nej rybu.
-
Stačí tak 10 minút - ryba je hotová rýchlo.
-
Necháme vychladnúť. Mrkvu nastrúhame a jemne vytlačíme šťavu.
-
Nemusíme úplne do sucha, stačí, aby nebola mokrá. Šťavu vypijeme.
-
Uhorky tiež postrúhame do tej istej nádoby, ako mrkvu.
-
Šťavu z uhoriek nemusíme vypiť - leda, že by sme boli po opici - to padne vhod 🙂
-
Pridáme kukuricu, vychladnutú vykostenú a rozdrobenú rybu, majonézu, korenie , soľ a cukor.
-
Dobre vymiešame a necháme v chladničke spojiť chute (aspoň 3-4 hodiny).