
Pstruh v alobale
Pstruh v alobale s červeným vínom a slaninou
Ingrediencie
- 4 pstruhy
- 40 g údenej slaniny
- 50 g olej
- 1 dl červeného vína
- 30 g masla
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- korenie na ryby
- mleté čierne korenie
- paprika
- citrónová šťava
Inštrukcie
-
Pstruhy očistíme a umyjeme.
-
Slaninu nakrájame na plátky a z jednej strany narežeme do 3/4 na pásiky asi 1/2 cm od seba - vytvorí sa vejárik.
-
Všetky ostatné suroviny okrem masla zmiešame a dochutíme.
-
Maslom natrieme 4 kúsky alobalu veľké tak, aby sa do každého zmestila jedna ryba.
-
Pstruhy potrieme marinádou, uložíme na alobal, do vnútra a na povrch vložíme plátky slaniny, dobre zabalíme, aby šťava nevytekala a dáme do horúcej rúry na asi 15 minút upiecť.
-
Podávame so zemiakmi.