Marinovaný losos s mätovo dijonským dresingom
Plnohodnotná úprava lososa, ktorá z neho dostane skutočne to najlepšie
Ingrediencie
- losos 1 filet ZBAVENÝ KOŽE cca 1 kg
- - 1 kg cukor
- - 1 kg morská soľ nebojte sa, každá je morská, voľakedy bolo všade more
- - kôpor
- - pomarančová kôra
- - nejaké korenie na ryby
Inštrukcie
-
Soľ a cukor spolu zamiešame do jednej sypkej zmesy.
-
Polovicu dáme na pekáč (nemal by byť veľmi väčší, ako je filet z lososa).
-
Z filetu povyťahujeme kostičky (malé kombinačky, alebo pinzeta), okoreníme korením na ryby, položíme ho na cukrovosoľnú zmes a zasypeme zvyšnou cukrosoľnou zmesou.
-
Necháme ho "marinovať" 48-72 hodín v chlade. Po namarinovaní lososa opláchneme v studenej vode, riadne vysušíme a šikmo krájame na tenké plátky. Podávame s rukolou a mätovo dijonským dresingom, alebo len tak :-).
-
MATOVO DIJONSKÝ DRESING:
-
Aby ste ho nemuseli hľadať inde, tu je:
-
1 PL medu (áno, musí byť tekutý - bingo)
-
1 PL dijonskej horčice
-
1,5 dl olivový olej
-
0,5 dl lepšie biele víno (nie, Venušino čaro nie je dobré)
-
6-8 nadrobno nakrájaná mäta
-
Do medu, pridáme horčicu a postupne zašľahávame olivový olej (emulgujeme). Pridáme biele víno (áno, stále šľaháme) a mätu.