
Šťavnatý losos na masle so zeleninou
Zdravá večera, kvalitný obed
Ingrediencie
- - losos optimálne cca 300 gramový kus rozkrojený na dva kusy po dĺžke
- - maslo zhruba 1,5 PL na mnpžstvo
- - 2 mrkvičky
- - malá konzerva kukurice Bonduelle
- - nejaký tvrdý syr - stačí málo ako sva prsty
- - soľ
Inštrukcie
-
Na panvicu dáme roztopiť maslo, keď sa rozpáli, položíme dva kúsky lososa kožou dole.
-
Lososa by malo byť na panvici len toľko, aby medzi jednotlivými kúskami bolo aspoň trošku miesta.
-
Lososa osolíme - nebojte sa - smelo - rybka sa tak ľahko nedá presoliť.
-
Panvicu prikryjeme pokrievkou (ja mám sklenenú), stiahneme plameň na minimum a necháme takto dusiť na masle 20 minút.
-
Lososa za celý čas za žiadnych okolností NEODKRÝVAME a po celý čas dusenia bude položený na kožke - NEOBRACIAME HO.
-
Kým sa nám pripraví losos, umyjeme si šalát, natrháme v ruchách, alebo pokrájame porcelánovým nožom. Mrkvu nakrájame na kolieska, nakrájame syr a pridáme kukuricu.
-
Môžeme trošku osoliť, prípadne pridať trošku olivového oleja, ale ja uprednostňujem k lososovi čisté chute zeleniny. Dobrú chuť.
Poznámky k receptu
PS: Nie, kožu z ryby nemusíte zjest 🙂