Grilovaný losos s karfiolovo zemiakovým pyré
Bežné suroviny, len nepatrná zmena a celkom zaujímavý výsledok
Ingrediencie
  • flákota lososa ja som mal 400g na tri kusy
  • 1/2 čl soľ
  • korenie na ryby ale nemusí byť
  • 2-3 PL masla
  • 250 g zemiakov
  • 400-500 g karfiol
  • 1 cibuľa
  • 1 čl soli
Inštrukcie
  1. Losos:
  2. Na panvici rozpustíme maslo, položíme lososa kožou dole, osolíme, okoreníme a zakryjeme pokrievkou - kto nemá, poslúži aj alobal.
  3. Na mierno ohni takto "dusíme" 10 minút.
  4. Takto upraveného lososa dáme na pekáč a šupneme ho do rozohriatej rúry (vrchný ohrev, 220stupňov) a grilujeme tak 10 minút. - HOTOVO
  5. Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme, nakrájame a dáme do osolenej vriacej vody, uvaríme (10-15 minút), rozmixujeme a hotovo.
  6. Kto chce, môže pridať na zjemnenie maslo (1-2 PL), ale nie je čo zjemňpvať.
  7. Chuť karfiolu je v tomto podaní naozaj zaujímavá a LOSOS aj keď je suchší, ho dokonale dopĺňa.
  8. Ak chcete, aby bol losos šťavnatejší, negrilujte ho, na panvici sa upraví dostatočne a bude šťavnatý.