
Losos na štýl francúzskych zemiakov
Toto rozhodne nie sú francúzske zemiaky, ako ich poznajú francúzi. Toto je slovenská verzia francúzskych zemiakov upravená pre LOSOS-a
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke
- cca 700-800g losos 2 kusy z LIDL-a
- hrsť kôpru
- 5 vajíčok na tvrdo
- 150 ml smotana na šľahanie
- 150 g syr môže byť na plátky, alebo nastrúhaný
- 1 väčšia cibuľa
- maslo na opraženie cibule.
Inštrukcie
-
Zemiaky uvarené v šupke necháme trošku vychladnúť (na udržanie v ruke), ošúpeme. dno jenskej misy vymastíme maslom a poukladáme polovicu na kolieska pokrájaných zemiakov (áno, to sú tie uvarené v šupke).
-
Pridáme vajíčka na kolieska (uvarené ošúpané, nakolieskované).
-
Teraz prichádza veličenstvo LOSOS. Odporúčam BEZ KOŽE a samozrejme SUROVÝ.
-
Ak môžem poradiť, zbavte sa aj toho šedého tmavého mäsa, čo je tesne pod kožou.
-
Okoreníme korením na ryby a smelo osolíme (ak korenie na ryby neobsahuje soľ).
-
Pridáme najemno nasekaný kôpor, cibuľu, ktorú sme nakrájali na kolieska a opražili na masle.
-
Teraz ide druhá polovica zemiakov, syr.
-
Smotanu privedieme do varu, pridáme 1 čl soli, zalejeme zemiaky s lososom, zakryjeme a pri teplote 180 stupňov necháme v rúre tak hodinku.
-
Môžeme podávať s kyslou uhorkou, ja som si spomenul až pri konci, na fotke to už nie je.