Frikasé z morského ostrieža
samozrejme môžete použiť aj inú rybu.
Ingrediencie
- 2 PL masla
- 1 stredne veľká cibuľa
- petržlenová vňať z 3-4 rastlín
- 250 ml vývaru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 čl domácej vegety alebo korenie na ryby
- 2-3 filety vykosteného morského ostrieža alebo inej podobnej ryby
Inštrukcie
-
Cibuľu orestujeme do žlta na masle - pridáme smelú štipku soli.
-
Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a okamžite zalej vývarom.
-
Nechaj chvíľu zredukovať na polovicu.
-
Pridaj smotanu s vegetou, priveď do varu a medzitým nakrájaj kúsky ryby tak 3+3 cm (plus-mínus) a pridaj do vriacej smotanovej omáčky.
-
Zľahka premiešaj, prikry panvicu pokrievkou a vypni zdroj tepla.
-
Rybka je do 2 minút hotová, pripravená na podávanie.
-
Ako prílohu môžeme servírovať teplý čerstvý chlieb, bagety, alebo tagliatele cestoviny.