Frikasé z morského ostrieža
samozrejme môžete použiť aj inú rybu.
Ingrediencie
  • 2 PL masla
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • petržlenová vňať z 3-4 rastlín
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 čl domácej vegety alebo korenie na ryby
  • 2-3 filety vykosteného morského ostrieža alebo inej podobnej ryby
Inštrukcie
  1. Cibuľu orestujeme do žlta na masle - pridáme smelú štipku soli.
  2. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a okamžite zalej vývarom.
  3. Nechaj chvíľu zredukovať na polovicu.
  4. Pridaj smotanu s vegetou, priveď do varu a medzitým nakrájaj kúsky ryby tak 3+3 cm (plus-mínus) a pridaj do vriacej smotanovej omáčky.
  5. Zľahka premiešaj, prikry panvicu pokrievkou a vypni zdroj tepla.
  6. Rybka je do 2 minút hotová, pripravená na podávanie.
  7. Ako prílohu môžeme servírovať teplý čerstvý chlieb, bagety, alebo tagliatele cestoviny.