Zemiaky ako príloha, ale chutia aj samotné
Pečené zemiaky s bylinkami, výborné k pečenému mäsu, ale hodí sa k nim aj pivo
Ingrediencie
  • zemiaky
  • olej olivový
  • bazalka
  • saturejka
  • oregano
  • petržlenová vňať
  • rasca mletá
Inštrukcie
  1. Dobre umyté alebo obielené zemiaky nakrájame na polmesiačiky.
  2. Vložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
  3. Pokvapkáme olivovým olejom sušenou bazalkou, saturejkou, oreganom.
  4. Všetko rozmixované na jemný prášok.
  5. Obdoba môže byť korenie na americké zemiaky.
  6. Vložíme do rúry na zapečenie. Zvolila som program "americké zemiaky," kde sa dávkuje aj para.
  7. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou.