Hubové rizoto
Hríby, huby, ale aj bedle alebo kuriatka sú najlepším základom pre dobré hubové rizoto
Ingrediencie
  • 5 dg masti
  • 7 dg cibule
  • 50 dg húb
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • zelená petržlenová vňať
  • 30 dg ryže
  • voda
  • syr
Inštrukcie
  1. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájané, očistené a umyté hríby alebo iné huby a udusíme.
  2. Potom pridáme prebranú a dobre umytú ryžu, zalejeme vodou, osolíme, pridáme mleté čierne korenie, rascu, zelenú petržlenovú vňať a udusíme do mäkka.
  3. Hotové rizoto ešte ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, nastrúhaným syrom a rajčiakmi.