Zemiakové placky
Zemiakové placky , haruľa, placerka, Všetci ich poznajú a málokto ich nemá rád
Ingrediencie
  • Na 2 porcie:
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 vajce
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ
  • 1 cibuľa kúsok klobásy, kúsok slaniny, ,
  • 3 - 4 strúčky cesnaku
  • soľ čierne korenie, majoránka, olej
Inštrukcie
  1. Zemiaky ošúpeme, nadrobno nastrúhame do väčšej misky.
  2. Slaninu nakrájame na malé kocky, cibuľu nadrobno nasekáme, klobásu nakrájame na 1/4 kolečiek.
  3. Na panvici necháme opražiť slaninu, keď zosklovatie, pridáme cibuľu a klobásu a necháme opražiť.
  4. Toto pridáme k zemiakom. Ďalej pridáme múku, vajce, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a majoránku.
  5. Všetko dobre premiešame. Na panvicu dáme vždy 1 polievkovú lyžicu oleja, necháme zohriať, do stredu panvice dáme kôpku cesta, lyžicou ju roztlačíme po celej panvici a pečieme.
  6. Po opečení z jednej strany otočíme a upečieme aj druhú stranu.
  7. Ak sa príliš trhá, pridáme ešte vajce.
Poznámky k receptu

Zdravšia verzia - pridáme nastrúhanú mrkvu alebo pretlačenú uvarenú brokolicu.