5 from 1 vote
Fašírky z ovsených vločiek
Ingrediencie
  • Veľmi obľúbený niekoľko desiatok rokov v celej rodine. Studené fasírky - ani nezistíte že tam nie je ani kúsok mäsa takže rozpis je na pol litra suchych ovsených vločiek rovnaké množstvo vriacej vody, cca 20 dkg syra eidam, gouda, prípadne aj údeny a pod., 3-4 vajíčka, soľ, vegeta, cesnak podľa chuti, majoránka
Inštrukcie
  1. Suché ovsené vločky zalejeme rovnakým množstvom vriacej vody /zvyknem ako odmerku použiť klasický politrový plechový hrnček/.
  2. Premiešam a necham vychladnúť.
  3. Do studenej zmesi nastrúham syr, pridám vajíčka, soľ, pretlačený cesnak a majoránku všetko podľa chuti.
  4. Na zahustenie trošku strúhanky.
  5. V mise tvarujem fašírky, ktoré rovno kladiem na rozpálený olej vypražiť, nedoporučujem narobiť fašírky a neskôr vyprážať, takto sú také ľahšie a chutnejšie.
  6. Z množstva vyjde 12-14 fašíriek.
  7. Podávame so zemiakmi, kašou, uhorkový šalát.