Syr bez vysmážania
Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.
Ingrediencie
- 200 g syr eidam
- 200 g šunka
- 4 ks vajcia
- maslo na vymastenie šálok
- strúhanka
Inštrukcie
-
Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky.
-
Klasické raňajkové porcelánové šálky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
-
Na 1 osobu - 1 šálka, pre lepších papákov aj 2 🙂
-
Na dno šálky dáme vrstvu syra.
-
Potom vrstvu šunky (salámy, párkov ...)
-
Na to rozklepneme do každej šálky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť... ale ja nesolím... syr je slaný dosť...
-
Zas vrstvu šunky.
-
Plnenie šálky ukončíme vrstvou syra.
-
Šálky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu... Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.
-
Upečieme do zlatista. Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené... 🙂 a s čalamádou zo súdka... Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu...