Syr bez vysmážania
Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.
Ingrediencie
  • 200 g syr eidam
  • 200 g šunka
  • 4 ks vajcia
  • maslo na vymastenie šálok
  • strúhanka
Inštrukcie
  1. Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky.
  2. Klasické raňajkové porcelánové šálky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
  3. Na 1 osobu - 1 šálka, pre lepších papákov aj 2 🙂
  4. Na dno šálky dáme vrstvu syra.
  5. Potom vrstvu šunky (salámy, párkov ...)
  6. Na to rozklepneme do každej šálky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť... ale ja nesolím... syr je slaný dosť...
  7. Zas vrstvu šunky.
  8. Plnenie šálky ukončíme vrstvou syra.
  9. Šálky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu... Vložíme do rúry a pečieme. Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.
  10. Upečieme do zlatista. Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené... 🙂 a s čalamádou zo súdka... Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu...