
Rýchle cesto na pirohy
Pirohy na sladko, pirohy na slano. Variácie môžu byť naozaj neskutočné
Ingrediencie
- Keďže je čas skvelej májovej bryndze a gazdinky odrádza od robenia pirohov náročnosť pri príprave základného cesta. Ponúkam Vám vyskúšané a rokmi overené rýchle cesto na pirohy.
- Na cesto
- Acidofilné mlieko Polohrubá múka, soľ
- Plnka - uvarené zemiaky bryndza
- na dokončenie - slanina maslo, pažítka
Inštrukcie
-
Z acidofilného mlieka, múky pomer cca 1-1 /1 liter acidofilného a 1 kg múky /ak je acidofilné mlieko redšie, pridať múku a sol, vypracujeme cesto a necháme pod miskou prikryté cca 10-15 minút.
-
Plnka zemiaky uvaríme, popučíme, pridáme bryndzu/.
-
cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou a dáme variť, varíme 3-4 minúty, ked vo vode pekne vyplávajú pekne ocedíme, polejeme rozpraženou slaninou s maslom, navrch posypeme pažítkou alebo zelenou cibuľkou