Piškótový koláč
Varianta pre prípravu na sporáku v ZEPTER nádobe.
Ingrediencie
  • Suroviny: hrnček /150g/ výberovej múky hrnček práškového cukru, vajíčko, vanilínový cukor, prášok do pečiva, 10ml mlieka, 50ml oleja.
Inštrukcie
  1. Postup: všetky suroviny vymiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej nižšej nádoby.
  2. Do jednej tretiny cesta môžeme dať trochu kakaa a budeme mať koláč mramorový.
  3. Zakrytú nádobu dáme na najmenší stíšený plameň a pečieme asi 20 až 25 minút, kým nepríde ručička na termokontrole na začiatok zeleného políčka, vypneme a po piatich minútach vyklopíme.
  4. Môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť šľahačkou.
  5. Pred pečením môžeme do cesta pridať pomleté orechy /potom dáme menej múky/, pokrájané kompótové ovocie, hrozienky namočené v rume alebo na čo máme práve chuť.