Zemiakové placky
Varianta pre Zepter
Ingrediencie
- Suroviny: 1kg zemiakov 5 strúčikov cesnaku, 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice strúhanky, lyžica posekanej petržlenovej vňate, čierne korenie, majoránka, lyžička soli, 4 vajíčka.
Inštrukcie
-
Postup: zemiaky pokrájame na malé kocky, dáme do vyššej nádoby aj s cesnakom a petržlenovou vňaťou / ak je toho viac, dáme to mixovať na viackrát/ a mixsykom to roztlačíme, potom to dáme do misy a zmiešame s múkou, strúhankou, vajíčkami, korením a soľou.
-
Ak je to riedke, pridáme strúhanku.
-
Panvicu nahrejeme, ale nie veľmi silno, keď do panvice kvapneme vodu, majú po dne behať guličky, ale keď sa urobí iba jedna gulička, nádoba je nahriata veľmi, treba ju na chvíľu stiahnuť z plameňa.
-
Plameň si nastavíme tak, aby nepresahoval dno panvice a nebol ani silný ani príliš slabý.
-
Najprv si dáme do panvice iba troška cesta a otočíme ho až keď sa to bude dať urobiť ľahko, nie nasilu a opečieme aj z druhej strany.
-
Podľa toho ako sa nám placka opečie, pridáme do cesta buď strúhanku alebo vajíčko.
-
Keď chceme môžeme placky piecť celkom na sucho a potom ich potrieť maslom, alebo ich pečieme na troške oleja.
-
Keď sme ich piekli správne, panvica by mama ostať relatívne čistá, nie pripálená.