Ryžový veniec s čerešňami
Ryžový veniec s čerešňami
Ingrediencie
  • 1/2 l mlieka
  • voda
  • soľ
  • 100 g ryže
  • 5 g masla
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • lyžica cukru
  • 1/2 balíčka vanilínového cukru
  • čerešňový kompót
  • 3 mandarinky
Inštrukcie
  1. Ryžu preberieme, umyjeme a dusíme v mlieku.
  2. Pred dodusením pridáme maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a zamiešame.
  3. Chvíľku ešte podusíme a v prípade potreby dolejeme mlieko alebo vodu.
  4. Horúcou ryžou naplníme okrúhlu vencovitú formu, vypláchnutú studenou vodou, povrch ryže vyrovnáme a potom ju vyklopíme na tanier alebo na misu. Utvorí sa akoby veniec, doprostred ktorého vložíme čerešne.
  5. Okraj venca ozdobíme mesiačikmi mandarínok