Ryžový veniec s čerešňami
Ryžový veniec s čerešňami
Ingrediencie
- 1/2 l mlieka
- voda
- soľ
- 100 g ryže
- 5 g masla
- nastrúhaná citrónová kôra
- lyžica cukru
- 1/2 balíčka vanilínového cukru
- čerešňový kompót
- 3 mandarinky
Inštrukcie
-
Ryžu preberieme, umyjeme a dusíme v mlieku.
-
Pred dodusením pridáme maslo, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilínový cukor a zamiešame.
-
Chvíľku ešte podusíme a v prípade potreby dolejeme mlieko alebo vodu.
-
Horúcou ryžou naplníme okrúhlu vencovitú formu, vypláchnutú studenou vodou, povrch ryže vyrovnáme a potom ju vyklopíme na tanier alebo na misu. Utvorí sa akoby veniec, doprostred ktorého vložíme čerešne.
-
Okraj venca ozdobíme mesiačikmi mandarínok