Spaghetti á la norma
Zepter nadoby na varenie
Ingrediencie
- Špagety 400 g
- Zrelá podlhovastá paradajky 250 g
- baklažán 2
- Syr ricotta 100 g slaný
- Cesnak 1 strúčik
- bazalka
- Extra panenský olivový olej 1 šálka
- Soľ Korenie
Inštrukcie
-
Baklažány nakrájame na väčšie kocky a zľahka posolíme (aby sme neutralizovali horkú príchuť). Baklažány uložíme na tácku, na ktorom sú rozložené papierové utierky. Necháme chvíľu odpočinúť, potom ich opláchneme studenou vodou a osušíme papierovými utierkami.
-
Zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň a rozohrejeme panvicu na vyprážanie s objemom 0,9 l (TF-009-20-S).
-
Kocky baklažánu (ľahko potreté olivovým olejom) osmažíme dozlatista a do chrumkava.
-
Podľa chuti osolíme a uchováme je teplé.
-
V rozohriatej panvici na smaženie s objemom 0,9 l osmažíme cesnak. Keď začne cesnak tmavnúť, pridáme paradajky a bazalku a necháme 15 minút zvoľna variť.
-
Medzitým do nádoby s objemom 5,8 l (TF-058-20) umiestnime dierovanou nádobu na špagety (TF-970-20), nalejeme vodu, zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň a privedieme vodu do varu. Do vriacej vody vsypeme špagety a uvaríme ich "al dente". Špagety zlejeme a podľa chuti osolíme.
-
Do špagiet vmiešame paradajkovú omáčku. Pokrm rozdelíme na 4 taniere a na cestoviny položíme baklažány. Posypeme strúhaným syrom ricotta a podávame teplé.