Spaghetti á la norma
Zepter nadoby na varenie
Ingrediencie
  • Špagety 400 g
  • Zrelá podlhovastá paradajky 250 g
  • baklažán 2
  • Syr ricotta 100 g slaný
  • Cesnak 1 strúčik
  • bazalka
  • Extra panenský olivový olej 1 šálka
  • Soľ Korenie
Inštrukcie
  1. Baklažány nakrájame na väčšie kocky a zľahka posolíme (aby sme neutralizovali horkú príchuť). Baklažány uložíme na tácku, na ktorom sú rozložené papierové utierky. Necháme chvíľu odpočinúť, potom ich opláchneme studenou vodou a osušíme papierovými utierkami.
  2. Zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň a rozohrejeme panvicu na vyprážanie s objemom 0,9 l (TF-009-20-S).
  3. Kocky baklažánu (ľahko potreté olivovým olejom) osmažíme dozlatista a do chrumkava.
  4. Podľa chuti osolíme a uchováme je teplé.
  5. V rozohriatej panvici na smaženie s objemom 0,9 l osmažíme cesnak. Keď začne cesnak tmavnúť, pridáme paradajky a bazalku a necháme 15 minút zvoľna variť.
  6. Medzitým do nádoby s objemom 5,8 l (TF-058-20) umiestnime dierovanou nádobu na špagety (TF-970-20), nalejeme vodu, zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň a privedieme vodu do varu. Do vriacej vody vsypeme špagety a uvaríme ich "al dente". Špagety zlejeme a podľa chuti osolíme.
  7. Do špagiet vmiešame paradajkovú omáčku. Pokrm rozdelíme na 4 taniere a na cestoviny položíme baklažány. Posypeme strúhaným syrom ricotta a podávame teplé.