Zemiakový prívarok na kyslo
Tradičný recept na víkendové jedlo.
Ingrediencie
  • Vhodnou prílohou k fašírkam je zemiakový prívarok.
  • Suroviny - zemiaky soľ, smotana na varenie, hladká múka, ocot, bobkový list
Inštrukcie
  1. Zemiaky očistíme nakrájame na menšie kúsky ja zvyknem na kolieska, osolíme, pridáme bobkový list a dáme len toľko vody aby boli zemiaky zakryté.
  2. Keď sú skoro mäkké, naberačkou odoberiem vodu so zemiakov do misky alebo hrnčeka, rozmiešam si smotanu s cca 2 lyžicami hlaadkej múky a vlejem do zemiakov.
  3. Keď by bol prívarok veľmi hustý rozriedime s odloženou vodou.
  4. Zemiaky so smotanou necháme prevrieť, dokyslime octom, prípadne dosolime. Podávame s fašírkou a chlebom