Ananasovy kolac s lieskovcovo kokosovou polevou a cokoladou
Pre tých, čo nič nestíhajú, alebo chcú stihnúť všetko, pripájam recept na výborný ananásový koláč (10 minútová akcia):
Ingrediencie
  • 40 dkg hl. múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bicarbóny
  • 25 - 30 dkg prášk. cukru
  • 2 celé vajcia
  • 1 konzervu ananásového kompótu aj so šťavou 425 g, ak sú kúsky ananásu väčšie, pokrájajte ho
  • Poleva:
  • 10 dkg maslo
  • 15 dkg prášk. cukru
  • 1.5 dl sladkej smotany alebo mlieka
Inštrukcie
  1. zmiešame v mise (vareškou, nie mixérom) na také redšie cesto (ak je cesto príliš tuhé, prilejte trošku vody - nesmie stekať z varechy).
  2. Vylejeme na plech vyložený papierom a upečieme.
  3. Teplovzdušná rúra tak na 160 - 170 stupňov, cca 20 - 25 minút.
  4. Medzitým si pripravte polevu: v rajnici roztopiť 10 dkg maslo, 15 dkg prášk. cukru, 1.5 dl sladkej smotany alebo mlieka, všetko spolu povariť na slabšom plameni asi 3 minútky a odstaviť.
  5. Potom vmiešať 1 lyžičku vanilk. cukru, 5 dkg sekaných vlašských orechov a 5 dkg strúhaného kokosu.
  6. Polevu rozotrieť na ešte horúci koláč a nechať vychladnúť.